Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Mer fokus på samverkan än idéutveckling i arbetet mot gängbildning i Sverige

  [2017-11-16] Typiskt för arbetet med att förebygga gängbildning i Sverige är en stark tilltro till att myndigheters samverkan är lösningen på problemet. Den svenska samverkansmodellen kan fungera proaktivt men fokuserar för lite på arbetsmetod och innehåll. Det visar forskning från Göteborgs universitet.

 • Det tidiga 1900-talets psykiatri präglades av välvillig maktfullkomlighet

  [2017-11-16] Vetenskap och humanitet har varit psykiatrins ledord ända sedan den uppstod i slutet av 1700-talet. Men frågan om vad som är en vetenskaplig och human psykiatrisk vård har fått mycket olika svar genom historien. Varje ny epok har tagit kraftigt avstånd från de tidigare - med hänvisning till att de varit just ovetenskapliga och inhumana.

 • Forskning om fördelning av hälsoresurser får anslag

  [2017-11-16] Anders Herlitz, Marie Curie fellow i praktisk filosofi på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori har fått forskningsanslag från Vetenskapsrådet för sitt projekt Bra och rättvis fördelning av hälsorelaterade resurser. Anslagets belopp är 3 560 000 kronor.

 • Ålder i fokus på antikkonferens

  [2017-10-31] Hur såg man på frågor kopplade till ålder och åldrande under antiken? Det är temat för en konferens som anordnas av nätverket ARACHNE 25-27 oktober.

 • Antibiotikaresistens leder till svåra värdekonflikter

  [2017-10-31] Antibiotikaresistens är ett hot mot både sjukvård och världsekonomi. För att kunna möta denna globala utmaning krävs även insikt i hur problemen är kopplade till etik och värderingar. Det menar filosofiprofessor Christian Munthe som tillsammans med andra forskare vid Göteborgs universitet arrangerar en internationell konferens i november om just etik och antibiotikaresistens.

Fler nyheter

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-06-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?