• Ett nytt sätt att möta ADHD

[2017-05-24] ADHD har blivit en vanlig diagnos idag, inte minst inom utbildningsväsendet. Nätverket för miljöhumaniora hade på tisdagen besök från Lunds universitet då doktoranden Mattias Nilsson Sjöberg tillsammans med sin handledare Professor Bo Bergstedt berättade om sin pedagogiska forskning.

• Platsers betydelse för hälsa och välbefinnande

[2017-05-17] En workshop om platsers betydelse för hälsa och välbefinnande hölls på tisdagen vid Nätverket för medicinsk humaniora. Arkitekter, läkare, psykologer, konstnärer och forskare samlades för att diskutera olika platser och vilken funktion de fyller. - Studier visar att hur vår miljö ser ut påverkar vår förmåga att läka, sa arkitekten Hanna Morichetto.

• "Du behandlar inte människor som om du kunde byta ut dem"

[2017-05-08] Vad är värdighet? Vilka skyldigheter ger det en människa? Och vilken roll spelar det i hur vårdgivare arbetar med patienter? Detta var några av frågorna som diskuterades på fredagens seminarium inom nätverket för medicinsk humaniora.

• Årsmagasinet Humanisten är här

[2017-03-24] Humanisten är ett årsmagasin för alla som är intresserade av verksamheten vid Humanistiska fakulteten. I dagarna skickas magasinet ut till bland andra anställda och alumner. Här är det rykande färska numret i digital version.

• Att läka med hjälp av litteratur, konst och musik

[2017-03-22] Genom samtal om litteratur och konst kan psykoterapeuter få patienter att tala om trauman och andra svåra händelser. - Det kan hjälpa människor väldigt mycket att uttrycka sig och närma sig svåra områden, säger Elisabeth Punzi, psykolog och forskare inom nätverket för medicinsk humaniora.