Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny klusterledare för kulturarv och hälsa

  [2017-09-18] Större fokus på relationen mellan kulturarv och hälsa. Mindre fokus på standardiserade behandlingsmetoder vid psykisk ohälsa. Det är två saker som efterfrågas av Elisabeth Punzi, ny ledare i CCHS:s forskningskluster Heritage and Wellbeing.

 • Ett nytt sätt att möta ADHD

  [2017-05-24] ADHD har blivit en vanlig diagnos idag, inte minst inom utbildningsväsendet. Nätverket för miljöhumaniora hade på tisdagen besök från Lunds universitet då doktoranden Mattias Nilsson Sjöberg tillsammans med sin handledare Professor Bo Bergstedt berättade om sin pedagogiska forskning.

 • Platsers betydelse för hälsa och välbefinnande

  [2017-05-17] En workshop om platsers betydelse för hälsa och välbefinnande hölls på tisdagen vid Nätverket för medicinsk humaniora. Arkitekter, läkare, psykologer, konstnärer och forskare samlades för att diskutera olika platser och vilken funktion de fyller. - Studier visar att hur vår miljö ser ut påverkar vår förmåga att läka, sa arkitekten Hanna Morichetto.

 • "Du behandlar inte människor som om du kunde byta ut dem"

  [2017-05-08] Vad är värdighet? Vilka skyldigheter ger det en människa? Och vilken roll spelar det i hur vårdgivare arbetar med patienter? Detta var några av frågorna som diskuterades på fredagens seminarium inom nätverket för medicinsk humaniora.

 • Årsmagasinet Humanisten är här

  [2017-03-24] Humanisten är ett årsmagasin för alla som är intresserade av verksamheten vid Humanistiska fakulteten. I dagarna skickas magasinet ut till bland andra anställda och alumner. Här är det rykande färska numret i digital version.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-06-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://medicinskhumaniora.hum.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-09-26