Bemötande av patienter inom vården av missbrukare

Projektet är ett samarbete mellan beroende kliniken på Östra sjukhuset (Sahlgrenska Universitetssjukhuset) och Nätverket för medicinsk humaniora. I projektet studeras synen på bemötande hos olika aktörer inom vården av missbrukare (patienter, sjuksköterskor, vårdare, enhestchefer och läkare). I synnerhet så fokuseras projektet på hur olika aktörer definierar och resonerar kring vad som utgör ett gott bemötande av patienter inom vården av missbrukare. Vilka likheter och skillnader finns mellan olika aktörer med avseende på hur man definierar och resonerar kring ett gott bemötande av patienterna?
Inom ramen för detta projekt har Nätverket för medicinsk humaniora bidragit med att utforma de metoder som projektet använder sig av för att inhämta kunskap. Projektet använder sig utav olika intervjumetoder för sin kunskapsinhämtning vilka har sin grund i etnografisk metod.

Deltagare: Fredrik Spak, Niclas Hagen

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-02-21