Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Spotlight

Här kan du läsa om arrangemang, boksläpp och annat intressant som händer inom fältet medicinsk humaniora. Vill du synas här? Kontakta Katarina Wignell

Stöd till forskning om livsmedel och hälsa

Dr P Håkanssons stiftelse delar under nästa år ut 3,2 miljoner kronor i forskningsstöd till ”disputerade forskare i tidig karriär som enligt Stiftelsens regler måste vara verksamma med inriktning mot livsmedel och hälsa”. Sista ansökningsdag är den 28 februari.
Mer information

Utlysning på gång: insatser till personer som är eller riskerar att bli sjukskrivna

I december 2017 öppnar Forte en utlysning för insatser till personer som är eller riskerar att bli sjukskrivna, det handlar om treåriga projektbidrag. Forskningen ska ”öka kunskaperna om vilka faktorer och åtgärder som bidrar till att förebygga sjukskrivning eller att sjukskrivna personer återgår i arbete. Målgruppen för forskningen är personer med psykiska sjukdomar och smärttillstånd”. Utlysningen kommer att innehålla 40 miljoner kronor, och stänger i mitten av februari 2018. 
Mer information
 

Waste Materialities & Meaning: Anthropological Engagements with Reuse, Repair and Care

Det årliga mötet 29 november-3 december kommer att fokusera på varför antropologi spelar roll. Med mer än 750 sessioner kommer detta möte ge unika möjligheter att nätverka, samarbeta och bidra till främjandet av antropologin. Läs mer

Medicinsk humaniora och samhällsvetenskap i praktiken

Den 8-9 februari 2018 anordnar Forum för medicinsk humaniora och samhällsvetenskap en nationell workshop i Uppsala på temat "Medicinsk humaniora och samhällsvetenskap i praktiken". Syftet är att diskutera hur det växande intresset för medicinsk humaniora och samhällsvetenskap har omsatts inom såväl forskning som undervisning vid våra lärosäten. Vad innebär det att arbeta över disciplin- och fakultetsgränser? Vilka erfarenheter har gjorts? Vilka utmaningar finns och hur går vi vidare?
Vid workshopen kommer Felicity Callard, Birkbeck, University of London, aktuell med boken Rethinking Interdisciplinarity across the Social Sciences and Neurosciences (2015, tillsammans med Des Fitzgerald) och Jeremy Greene, föreståndare för Center for Medical Humanities and Social Medicine at the Johns Hopkins University School of Medicine, att medverka. Dessutom kommer representanter för de olika nationella nätverken att presentera verksamheten i sina respektive miljöer. För mer information om workshopen, se här.
Anmälan om deltagande görs till Anna.Tunlid@idehist.uu.se senast den 1 december 2017. Antalet plaster är begränsat och principen "först till kvarn" kommer att tillämpas.

FullText field - undefined

Ny utbildning: Det biblioterapeutiska arbetssättet

Ersta Sköndal Bräcke högskola, Uppdragsutbildningsenheten, erbjuder nu en utbildning där grundläggande modeller och teorier presenteras kring det biblioterapeutiska arbetssättet.
Läs mer om utbildningen

Kontaktinformation

Katarina Wignell, kommunikatör Nätverket för medicinsk humaniora

Box 200, 405 30 Göteborg

Telefon:
031-786 45 65

Kontaktinformation

Niclas Hagen, stf. kontaktperson Nätverket för medicinsk humaniora

Box 200, 405 30 Göteborg

Telefon:
031-786 50 56

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-03-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?