• Se filmade föredrag om etik och antibiotikaresistens

[2018-01-31] Se filmade föredrag från symposiet om etik och antibiotikaresistens som institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori anordnade tillsammans med Centrum för antibiotikaresistensforskning på Göteborgs universitet i slutet av 2017.

• Mässling - en sjukdom med lång historia i Sverige

[2018-01-31] Efter utbrottet på Östra Sjukhuset i Göteborg har mässling hamnat högt upp på den mediala agendan. Men vad har sjukdomen egentligen för historia i Sverige?

• Forskningsprojekt om förlossningsdepression och läsning

[2018-01-19] Kan läsning påverka den psykiska hälsan hos kvinnor med förlossningsdepression? Det undersöker litteraturvetaren Cecilia Pettersson i ett forskningsprojekt.

• Lidandet en del av människans villkor

[2018-01-15] Simone Weil var 1900-talets viktigaste tänkare enligt existensfilosofen Albert Camus. Men att Weils filosofi kan bidra med konstruktiva perspektiv på hälsa har forskningen i alltför stor utsträckning bortsett från. Det tar Lottie Eriksson, doktorand i systematisk teologi, fasta på i sitt avhandlingsprojekt.

• Ny doktorand är intresserad av sambandet mellan kulturarv och hälsa

[2018-01-12] Vem väljer vilka konstverk ett sjukhus ska ha, och hur ser förhållandet ut mellan konsten och patienternas hälsa? Det är två frågor som Khaled Ahmed, doktorand från Egypten, ska försöka besvara under de närmsta fyra åren.