Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nätverk för religion och psykologi

Nätverket för religion och klinisk psykologi vänder sig till studenter, forskare och kliniskt verksamma som är intresserade av vilken betydelse religion och livsåskådning har för människans utveckling, välbefinnande och meningsskapande samt för psykologisk teoribildning.

Nätverket bedriver seminarieverksamhet och bjuder in föreläsare som arbetar med frågor om religion och livsåskådning i relation till klinisk verksamhet eller teoribildning.

En ambition är att utifrån ett interdisciplinärt perspektiv undersöka och diskutera hur frågor om religion och livsåskådning kan integreras i klinisk verksamhet. Ytterligare en ambition är att nätverket ska vara en plattform där forskning och klinisk praktik kan mötas.

Nätverksledare: Elisabeth Punzi, Psykologiska institutionen, Lisa Rudolfsson, lektor i religionspsykologi vid LIR, Niclas Hagen samordnare för Medicinsk humaniora vid Göteborgs universitet.
 

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-03-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?