Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Spotlight

Här kan du läsa om arrangemang, boksläpp och annat intressant som händer inom fältet medicinsk humaniora. Vill du synas här? Kontakta Katarina Wignell

The Human Body and World War II

23–24 mars 2018 hålls den internationella, tvärvetenskapliga konferensen The Human Body and World War II på University of Oxford. Forskare inom såväl humaniora som medicin är välkomna till konferensen. Fokus ligger på krigets effekter på den mänskliga kroppen, både när det gäller de som var ute i krigsområden och de som var kvar i hemmet.
Keynote-talare är professor Laura Salisbury (University of Exeter) och Dr Rod Bailey (University of Oxford). Läs mer...

Stöd till forskning om livsmedel och hälsa

Dr P Håkanssons stiftelse delar under nästa år ut 3,2 miljoner kronor i forskningsstöd till ”disputerade forskare i tidig karriär som enligt Stiftelsens regler måste vara verksamma med inriktning mot livsmedel och hälsa”. Sista ansökningsdag är den 28 februari.
Mer information

Konst kan göra läkare mer empatiska

En ny studie visar att läkarstudenter som avsätter tid för någon form av konst blir mer empatiska. De drabbas inte heller av utbrändhet i lika stor utsträckning. 

– Genom att ägna sig åt konst och humaniora, kanske främst skönlitteratur, kan man nå insikter och perspektiv både hos sig själv och andra, säger Elisabeth Punzi i en intervju för SVT Nyheter.

Fredrik Spak: Stäng krogarna tidigare

Ett enkelt sätt att minska våldet i centrala Göteborg är att stänga krogarna tidigare om man vill föra en evidensbaserad alkoholpolitik i Göteborg, skriver bland andra Fredrik Spak vid Berondekliniken SU i ett debattinlägg i Göteborgs-Posten.

Ny utbildning: Det biblioterapeutiska arbetssättet

Ersta Sköndal Bräcke högskola, Uppdragsutbildningsenheten, erbjuder nu en utbildning där grundläggande modeller och teorier presenteras kring det biblioterapeutiska arbetssättet.
Läs mer om utbildningen

Kontaktinformation

Katarina Wignell, kommunikatör Nätverket för medicinsk humaniora

Box 200, 405 30 Göteborg

Telefon:
031-786 45 65

Kontaktinformation

Niclas Hagen, stf. kontaktperson Nätverket för medicinsk humaniora

Box 200, 405 30 Göteborg

Telefon:
031-786 50 56

Sidansvarig: Katarina Wignell|Sidan uppdaterades: 2017-03-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?